Holter TA București

holter-TAMedoterapy oferă servicii de monitorizare a tensiunii arteriale în București.

Monitorizarea ambulatorie (24 ore) a tensiunii arteriale – ABPM constă în înregistrarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp pe durata a 24 de ore.

Prețuri Cardiologie București

Holter TA

Lei 150
  •  

Montare Holter

Lei 100
  •  

Cand se recomandă montarea unui holter TA pentru monitorizarea tensiunii arteriale?

Se recomanda în următoarele situații:

  • Dacă tensiunea arterială este crescută  „la limită” și medicul trebuie să decidă prescrierea unui tratament

  • In cazul hipertensiunii arteriale de „halat alb” (creşteri uşoare de tensiune strict legate de prezenţa pacientului in mediul spitalicesc – pacientul având valori tensionale normale în rest) – pentru a evita medicaţia inutilă

  • Pentru diagnosticul hipertensiunii arteriale izolate (valori intermitent crescute ale tensiunii arteriale – aceşti pacienţi sunt de fapt hipertensivi, dar pot avea tensiunea normală sau la limita superioară a normalului atunci când se prezintă la cabinet)

  • Pentru a evalua eficacitatea tratamentului antihipertensiv, in special la pacienţii cu hipertensiune arterială rezistentă (4 sau mai multe medicamente diferite de tensiune)

  • Pentru a identifica situatiile care determină salturile de hipertensiune

  • Dacă sunteti gravidă și ati fost diagnosticată cu hipertensiune arterială

  • Daca sub tratament antihipertensiv ati avut amețeli, lipotimii.

  • La persoanele in varsta se suspecteaza existenta episoadelor hipotensive (ortostatism, etc).

cum se realizează investigația cu holterul TA?

Pacientul se prezinte pentru montarea manșetei ABPM și revine a doua zi pentru demontarea și interpretarea informațiilor de către medicul cardiolog, în acest interval desfășurand un regim de viată obișnuit, sub tratamentul antihipertensiv, după caz.

Pacientului i se montează o manșetă de tensiune pe brat. De dorit ca manșeta să fie aplicată peste o maneca de bumbac subțire pentru a crește confortul purtării aparatului pe perioada monitorizării.  Manșeta este conectata la un mic aparat, ce va fi purat la brâu și va înregistra valorile tensiunii arteriale la intervale regulate de timp, programate de medic,acestea pot fi la un interval de 30 minute ziua și 60 minute noaptea.

Pacientul are libertatea de a declanșa masurători în afara celor programate și poate semnala daca exista evenimente deosebite. Este recomandabil ca pacientul să noteze activitățile efectuate sub forma unui jurnal pe care îl va prezenta medicului specialist.

Se recomandă ca în momentul măsurătorii pacientul să nu efectueze efort fizic şi să mentină braţul cu manşeta la nivelul inimii.

Metoda de monitorizare a tensiunii arteriale în ambulatoriu, în afara spitalului, în mediul de viață, permite evaluarea cat mai fidelă a valorilor tensiunii arteriale comparativ cu monitorizarea efectuată în timpul unei spitalizări.

Pentru efectuarea igienii corporale, pacientul poate detasa aparatul, în intervalul dintre două măsurători.