Monitorizare Holter a ritmului cardiac (EKG) București

holter-EKGMedoterapy oferă servicii de monitorizare ambulatorie a ritmului cardiac folosind Holter EKG.

Monitorizarea ambulatorie (24 ore) a ritmului cardiac – HOLTER permite înregistrarea ritmului cardiac 24-48 de ore, oferindu-i medicului specialist informații necesare despre activitatea electrică a inimii pacientului, pe tot parcursul unei zile normale de muncă.

Prețuri Holter EKG București

Holter EKG

Lei 180
  •  

Montare Holter

Lei 100
  •  

Pentru ce este recomandată monitorizarea cu holter EKG?

Monitorizarea cu Holter EKG este recomandată pentru:  

  • diagnosticarea și evaluarea aritmiilor cardiace și a tulburărilor de conducere. Aritmiile și tulburările de conducere pot fi permanente și atunci vor fi evidentiate cu ajutorul unei electrocardiograme obișnuite, insă de cele mai multe ori aceste tulburari sunt intermitente, ele nu sunt surprinse în timpul înregistrării unei electrocardiograme (ce surprinde în medie 5-10 secunde din activitatea electrică a inimii), dar monitorizarea Holter le poate evidenția.

  • în cazul simptomelor de palpitații

  • in situatia pierderii de conştiență (sincopă).

  • în absența simptomelor, în anumite boli cu risc crescut de aritmii, pentru evaluarea eficienței tratamentului antiaritmic sau postablație prin radiofrecvență.

  • diagnosticarea ischemiei silentioase – ischemie care produce modificari electrocardiografice, dar care nu este însotită de durere.

  • Calculul variabilității RR, element cu valoare prognostică.

CUM SE REALIZEAZĂ INVESTIGAȚIA CU HOLTERUL EKG?

Pacientul trebuie să se prezinte în clinică pentru montarea holterului. E de dorit ca zona toracică anterioară să fie rasă pentru a crește atât confortul pacientului, cât și calitatea înregistrării. Se montează  electrozi în zona toracică anterioară conectați la un mic aparat ce va fi purat la brâu. Pacientul pleacă, își desfășoară o zi normală de activitate, urmând să revină după 24-48 de ore pentru demontarea și interpretarea informațiilor de către medicul cardiolog.

Pe timpul monitorizarii aparatul un poate fi detașat de pe pacient. In situația în care un cablu electric se detașează de electrod, acesta va fi reatașat de pacient, eventual lipit cu o bucată de plasture.

E de dorit ca pacientul să noteze activitățile efectuate sub forma unui jurnal pe care îl va prezenta la citirea înregistrării. De asemenea, unele aparate sunt prevazute

Metoda de monitorizare a electrocardiogramei în ambulatoriu, în afara spitalului, în mediul dvs de viață, permite evaluarea, mai fidelă, a ritmului cardiac comparativ cu monitorizarea efectuată în timpul unei spitalizări.

Centrul nostru dispune de Holter cu 6 și 12 canale de înregistrare. Holterul pe 12 canale este singurul holter capabil de a localiza o aritmie, sau pentru aprecierea prezenței extrasistoliei uni sau multifocale (acest lucru ajută medicul să aleagă calea de tratament optimă pentru pacient). Totodată, holterul pe 12 canale este singurul holter care poate detecta cu precizie ischemia silentioasă.

De asemenea, efectuăm înregistrare Holter la pacienți pediatrici, centrul nostru fiind dotat cu electrozi adecvați.